Efter 8 veckors hårdträning har vi äntligen en återhämtningsvecka.
Den här veckans metertal ligger på 35,8km vilket är mycket skönt. Metrarna är uppdelade på åtta simpass och utöver det har vi två gympass och två fyspass. Under den här veckan är det också lite vila ifrån all startträning i vanliga fall gör jag 6-10 starter efter varje träning den här veckan blir det betydligt färre. Starter är enligt mig den viktigaste detalj intervallen i loppet enligt mig som hundra meters simmare och sprinter så är den viktigare än vändningen vid 50m. Det som gör starten så viktig är att jag har under det momentet högst fart under hela loppet och desto bättre jag är på att starta desto mer  fart har jag in i loppet. Vilken start tycker ni är bäst?

Jag gör två skillnader i startmomentet men de är ytterst små på den översta filmen försöker jag lyfta benen uppåt i luften i nedslaget nästan böja dem lite mer än vid start nr 2 och så försöker jag gå lite längre bak i starten. Skillnaderna kom efter att jag tränat på en start länge men jag utvecklades inte riktigt tidsmässigt och då började jag att försöka mixtra lite. Min igång var ganska dålig tidigare och jag tappade ganska mycket fart i den och det här är några resultatet av de två olika.

 

Categories:

No responses yet

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: