Detta bildspel kräver JavaScript.

Mitt år 2016 var ett riktigt bra år där höjd punkterna under långbane EM i London och kortbane – VM i Kanada.

Det var garanterat ett av de tuffaste träningsåret året i mitt liv där jag simmade ca 145 mil, 172 timmars fysträning och ungefär 140 dagar på resande fot under 2016. Vissa stunder har varit minst sagt utmanande. Speciellt inför morgonträningarna. Att hoppa i kallvatten tidigt på morgonen är ofta något jag inte vill tänka på. Men livet som elitidrottare har både sina för och nackdelar. Det är en konstant tävling om vem som kan träna hårdast, vem som kan träna smartast och vem som kan återhämta sig snabbast. De är frågorna som vi elitidrottare konstant frågar oss. Hur kan jag träna hårdare, kan jag träna smartare och kan jag återhämta mig snabbare?

När en utveckling har skett, då är det de just de här gåtorna man knäckt.

Vad jag vill säga med detta är att vad än jag, du, ni eller vi vill uppnå, krävs det många nerlagda timmar.

Men av mina mål som jag redan uppnått har jag lärt mig att alla de timmarna jag lagt ner var helt klart värt det.

Satsa på era drömmar gör dem till era mål, satsa helhjärtat, räkna inte med att det blir en enkel resa utan inse det kommer att komma hinder på vägen, då blir det lättare när de väl kommer. Men kom ihåg att när du tar dig ur hindret så kommer det vara så värt det.

Lita på dig själv! Satsa, planera, genomför, analysera, prova igen, kämpa vidare och var nöjd med det du har åstadkommit!

Självklart behöver man ibland hjälp ifrån olika håll.

För min egen del så vill jag passa på att tacka;
Min familj som stöttat mig ovillkorligt genom alla år.
Sundsvalls simsällskap som alltid varit min hemma klubb.
Svenska simförbundet och SOK.
Mina sponsorer
Mina tränare och mentorer som alltid har ställt upp.
Mina lärare som genom alla år stått ut med en kommande och gående simmare.

 

Men också ni i Sundsvall. Sundsvalls befolkning, som är så vänliga, hälsar lycka till, frågar hur det går eller bara är allmänt trevlig. Ni har alla gjort min resa lite lättare!

Jag är stolt över att representera min familj, jag är stolt att representera Sundsvalls simsällskap och jag är stolt över att representera staden Sundsvall!

Kom ihåg så länge du inte ger upp så är du ingen förlorare!

Jag hoppas vi ses snart!

Bästa hälsningar
Er Johannes Skagius

Tack Sundsvalls tidning för ni hjälpte mig att sprida denna text i Sundsvall!

Categories:

Tags:

One response

  1. Som relativt nyinflyttad så känner jag mig superstolt att det finns duktiga ungdomar som du Johannes som representerar, Sundsvall, Västernorrland och Sverige. Det är en supersatsning du gjort och jag tycker du lyckats med råge. Jag håller tummarna för din fortsatta karriär👍/ Mammas kollega Åsa PS. Jag tycker mamma var strong som ersättare för dig vid priscermonin😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: