Detta bildspel kräver JavaScript.


Alltid när jag besöker ett nytt ställe så har man alltid vissa förväntningar och fördomar på hur landet, maten och människorna kommer att vara. Självklart är det roligast när man upplever en ny stad som överträffar alla ens förväntningar! Vad skulle du ha för förväntningar om du besökte Slovakien? Är det till och med ett land som du inte ens funderat på att besöka? Tänk om!
Maten: = Utsökt
Boende: Ren lyx se nedan.
img_0034-1
Värme? 31 grader celsius i denna skrivande stund
Folket? Hur trevliga som helst17554574_270553236737000_3871249045512501336_n.jpg
Pris för boende / mat? Billigt (€55 / dygn frukost & middag inkluderat)

Vad går det att göra?
Under sommartid kan du: Sola, bada, relaxa och vandra över bergen. På vintern så går det inte att sola men det går garanterat att åka skidor både på längden och utför.

Så vad gjorde jag här i Poprad? Jag och två till ur min träningsgrupp från Graz blev inbjudna till tävlingen. Tävlingarna för min egen del har inte gått så lysande men å andra sidan så har mina tävlingar aldrig gått bra veckan innan en viktig tävling. Nästa vecka Sveriges VM kvaltävling.

När jag reser så här tycker jag det är extremt kul att få testa på traditionell inhemsk mat. Det var heller ingen skillnad nu. Jag fick testa på rätten Bryndzové Halušky (fårost dumplings).  Det är gnocchi med slovakisk fårost med knapriga bacon och gräslök. Så himla gott!
IMG_4489

Nästa som också var lite chockerande för mig var deras revbensspjäll! Hittills har jag ätit mina bästa revbensspjäll i New York men efter Poprad måste jag nog ranka om! Deras revbensspjäll var så sjukt möra och saftiga. Livsfarligt var det. USA, Amerika, kanske BBQ huvudstads har alltså sett sig enligt mig besegrad av Poprad!

Värmen går inte klaga på om man är på solsemester är man däremot på simtävling så är det lite varmt. Men de gick att hålla sig inomhus.
Något som också verkligen stack ut var berget High Tatras!
Folket var också extremt trevliga och inbjudande oavsett om alla inte riktigt pratar engelska så gör de verkligen sitt bästa oavsett om du frågar om hjälp eller om de bara vill festa och bjuda på dryck är de också glada att göra. Men man får artigt tacka nej när det inte passar.

Categories:

Tags:

No responses yet

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: